top of page

STYLA LÄGENHET OCH VILLA

Här finns tips och trix för att ni skall lyckas med att styla lägenhet och villa. Tipsen gäller både inför fotografering och visningar. Kontakta oss gärna om ni önskar en dialog gällande våra tjänster homestyling & homstaging vi har utfört hundratals stylingar i Sverige.

 

Vi på TG Home kan hjälpa er att styla er villa eller lägenhet. Kontakt oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa er att lyckas mer er bostadsförsäljning.

Sälj inte en tom bostad
Det är viktigt att inte att försöka sälja en tom bostad då det som regel inte ger det bästa intrycket. Visa upp bostadens potential genom att möbler och styla så spekulanter kan se och drömma sig iväg och se sig själva leva i bostaden. Vi erbjuder homestyling & homestagingtjänster. Kontakta oss för mer information.


Städa bort vardagen 
Köparen ska inte kunna associera bostaden med dig som säljare. Ta bort personliga saker, familjefoton, småsaker, porslinspynt, miniprydnader, vardagsföremål som man ändå tar bort om det kommer gäster. Som säljare vill du att köparen ska fokusera på rätt saker.


Städningen
Som köpare ska du kunna ta på bänkytorna, sitta sig i soffan, sätta på kranen i badrummet. Du vill vara tillräckligt bekväm i bostaden för att kunna testa alla dessa saker och funktioner som kan vara avgörande för ett beslut. Om man inte vill göra städningen själv så kan man ta in en städfirma som gör det åt er, vill ni ha tips så hör gärna av er till oss så kan vi göra några rekommendationer. Vi har även en checklista just för städningen där alla detaljer står med så ni inte glömmer något om ni bestämmer er för att göra det själva. Som säljare representerar du dig själv i hur din bostad ser ut, som köpare kan man då få en bild av hur bostaden blivit skött innan man själv potentiellt flyttar in.


Organisera
Ibland kan man inte städa undan allt man kanske hade velat. Då är organisera ett bra sätt att få iordning på annars kanske röriga områden. Ett bra exempel är bokhyllor: sortera efter färg och storlek eller vänd på böckerna så att bladen är utåt. På så sätt får man bort alla färger och titlar och får en mer enhetlig bokhylla. Ett annat sätt att organisera är att tex sätta saker i grupper (stilleben) tex om man har mindre porslinsprydnader eller liknande så är det vanligt att dessa står utspridda på olika ställen i bostaden. Samla istället ihop några stycken på en bricka eller liknande och gruppera på ett ställe.


Möblera om
Det är väldigt vanligt att man behöver plocka bort vissa möbler eller möblera om helt och hållet inför en försäljning. Vanligtvis har man kanske inte soffan mot väggen för det passar inte in i just din vardag, många har stora fåtöljer som blockerar dörröppningar eller har ett gäng extra stolar som står i ett hörn till middagsgästerna. Inför en försäljning behöver man öppna upp ytorna och kanske ta bort några möbler, vända och vrida på soffan eller ett matbord tex. Ett misstag som många gör är att möblera allt längs med väggarna i ett rum. Detta gör faktiskt att rummet upplevs mindre än vad det är. Prova att flytta ut några möbler från väggarna istället om möjligt.


Belysning
Det är superviktigt att det finns bra med belysning på visningen. Man kanske behöver byta ut några glödlampor till starkare watt, addera en golvlampa i ett mörkt hörn eller i ett fönster. Undvik glödlampor som ger ett varmt ljus och satsa på ett mer neutralt ljus, en kallare färg istället. 

Neutralisera 
Byt ut starka färger mot mer neutrala eller dova färger. Om du istället neutraliserar med crème, vit, grå och mer jordnära toner så lugnar du ögat och skapar en mer harmonisk känsla. Röd färg får faktiskt vår puls att öka och vi associerar den med stopp, varning, och fara. En mörkblå färg är avslappnande och vi kopplar den med lugn, trygghet och havet. En perfekt färg för sovrummet tex. Behöver ni hjälp att välja färg och vill veta mer om hur färger påverkar oss så hör av er så hjälper vi er att hitta den perfekta färgen till just ditt hem.


Vädra
Undvik doftpinnar eller starka doftljus. Det kan få en köpare att tro att man döljer mögel eller andra otrevligheter. Vädra istället ut ordentligt, byt filter i köksfläkten, skrubba av ugnen och se till att hålla rent istället. Skura toaletten, har ni kattlåda så ta ut den ett dygn innan visningen för att lukten verkligen ska försvinna. Det är väldigt vanligt att man som säljare blir så hemmablind att man inte känner vissa lukter. Därför är det lika bra att vara på säkra sidan och verkligen vädra ur ordentligt, öppna alla dörrar, skapa korsdrag och skaka täcken och textilier. Gör även rent i kylen och ta bort gamla matlådor eller annat som lukta när man öppnar kylskåpet.


Mattor
Ett vanligt fel som många gör är att inte ha någon matta som binder ihop en soff- eller matgrupp. Ett annat fel är att man ofta snålar när man köper mattor och väljer istället en som är alldeles för liten till gruppen. En matta skyddar även golvet, dämpar ekot och gör rummet mer hemtrevligt och varmt. Kom ihåg, neutral färg.


Växter, frukt och grönt
Växter får en bostad att kännas hemtrevlig och välkomnande utan att det blir för personligt. Färska blommor kan verkligen lyfta ett rum. I ett kök så är färska kryddväxter ett måste. Ställ ihop en grupp vid spisen tillsammans med en mortel och en skärbräda lutandes mot kaklet. När det kommer till frukt och grönsaker så undvik vardagsfrukter så som banan, apelsin, päron etc. Satsa på mer exotiska frukter som ananas, mango, röda äpplen och vindruvor. När det kommer till grönsaker så kan ett fat med med grönt verkligen rädda en köksö eller en större yta i köket som annars skulle stå tom. Bra grönsaker är avokado, citroner, aubergine, kronärtskocka, rödkol, olika sorters lök och färsk broccoli.


Entrén
Glöm inte bort att första intrycket är jätteviktigt! Rulla bort soptunnan, gör iordning i trädgården, klipp gräsmattan, rensa bort ogräset i rabatterna och tvätta av utemöblerna. Lägg ut några textilier, köp några utväxter och ställ ut ett par ljuslyktor. 

Kontakta oss om ni är intresserad av hjälp med att styla villa eller lägenhet vi har tusentals lyckade transaktioner i ryggen.

Vi erbjuder homestyling och homestaging i hela sverige och har genom tiden genomfört uppdrag i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Örebro.

Har ni ytterligare funderingar är ni välkomna att titta på vår instagram eller kontakta oss på info@tghome.se eller via telefon 070-659 00 76

bottom of page